söndag 24 februari 2013

Min egen Art Journal

Jag har tittat en hel del på Donna Downeys Inspiration Wednesday Video, där använder hon sin egen AJ och jag har funderat på om man inte kan göra en själv.
För ett tag sedan såg jag att Miakl hade gjort en så att igår gjorde jag slag i saken. Tog fram akvarellpapper och tyger, vek papperna dubbelt och mätte sedan efter dem hur stort omslag jag skulle göra.
Tog ett par tags och lade mellan några sidor för att få de små flärparna som Donna har i sina AJ. Jag blev väldigt nöjd faktiskt och kul var det också.






Gör ett försök du också :-)
Kram!

måndag 18 februari 2013

Redo

Idag hittade jag en inspirerande skiss inne hos K-design, den ser ut såhär;


Förutom att inspireras av skissen så skulle några av K-designs papper och/eller stämplar användas, jag använde papper från serien Together/ In the City och däck-stämpeln. Fotot är taget när Josefin skulle prova sitt första par slalomskidor för första gången så hon var spänd av förväntan.







Kram!

tisdag 12 februari 2013

Cirkus

Den 2:a februari var jag på pysselträff som anordnades av Enköpings pyssel. Som vanligt var det en rolig och avslappnad stämning så om ni inte varit med på någon av deras träffar så kan jag verkligen rekommendera dem.
De hade två utmaningar och jag deltog i skiss-tävlingen där skissen var gjord av Lillblomman, jag gjorde en LO med ett foto av Josefin och RajRaj under Bamse-klubbens avslutande cirkusshow. Jag hade turen att bli framröstad som tvåa i tävlingen, så kul :-)


Kram!

söndag 10 februari 2013

Här är jag!

Månadens tema i Art For Myself-bloggen är "Här är jag", gå gärna in och kolla alla tolkningar samt gör en tolkning du också :-)
 Min tolkning blev såhär;


Kram!

fredag 8 februari 2013

En blomma

Jag hade använt en mask till en annan sida och sprayat med röd mist, det som var kvar på masken tryckte jag på denna sidan. Inget får ju gå till spillo ;-)
Först visste jag inte vad jag skulle göra med detta men så slog det mig att det liknar ju en blomma och så blev det. Själva stjälken gjorde jag av washitejp och sedan fyllde jag i blomman med gul akrylfärg. Skuggade med PITT pens här och där och skrev texten.


Kram!

tisdag 5 februari 2013

Solnedgång

Detta foto på Josefin på stranden i solnedgången tycker jag blev så bra så jag ville göra en lugn enkel LO.
Började med att färga in ett vitt cardstock med distress stain och en mask. Sedan strök jag på lite blå akrylfärg innan jag satte fast fotot. Runt fotot hade jag fäst spets för att rama in det. Lite blå twine fick avsluta innan jag satte fast en banner med rubriken. Lite vit acrylic ink fick rinna ner lite här och där men det syns inte så bra här.



Kram!

söndag 3 februari 2013

Söta pepparkakor

Dagens LO är gjorde efter veckans skiss hos Scrap-perra, jag visste direkt vilket fotografi jag ville scrappa. På pepparkakskläderna fanns det ju hjärtan som passade så bra till skissen :-)

Jag började med att lägga på gesso med ett kreditkort, sedan tog jag en våtservett och smetade ut brun akrylfärg över hela sidan vilket gjorde att det blev härligt flammigt. Sedan tog jag samma akrylfärg och målade hjärtat samt duttade genom punchinella. Stämplade lite och skuggade hjärtat med PITT Pens, doodlade med den vita PITT pennan också. Washitejp, blommor och lite bokstäver fick avsluta.



Kram!