lördag 31 augusti 2013

Sommarminnen

I sista stund har jag gjort ett bidrag till Lillblommans augustiskiss. Det har varit fullt upp hela månaden men idag har jag varit på scrapträff och fann då både inspiration och energi för att göra en LO. Nu blir det bara ett snabbt inlägg för att hinna ;-)


Kram!

torsdag 29 augusti 2013

European Scrap Battle round 1

Just nu pågår turneringen European scrap battle där deltagarna kan tävla i olika kategorier. Själv deltar jag i LO- och Mixed Media-kategorierna, jag kände att det kanske kunde bli lite mycket att delta i ännu fler.
Lördagen den 17 augusti släpptes reglerna för deltävling 1, vi skulle inspireras av färger och stil i bloggen Stockholm scrap and pearl event. Vi hade en vecka på oss att lämna in våra bidrag och sedan har det skett röstning.
De 64 bidrag med flest röster går vidare till turneringen där det kommer att tävlas en mot en dvs precis som andra turneringar tills det finns en vinnare.
Imorgon kommer vi att få reda på vem som har gått vidare så nu håller jag mina tummar!

Mitt bidrag ser ut såhär och jag blev väldigt nöjd med det;



Jag blandade gesso med metallic akrylfärg (grå) och strök ut det med ett kreditkort på ett vitt cardstock. Svärtade kanterna med gelatos, skvätte med akrylic ink och lät det rinna. Tog en glasflaska och stämplade med dess botten. Sprayade dylusion mist genom en mask innan jag klistrade dit papper, doilys och färgad ostduk samt foto och titel.
Kram!

söndag 25 augusti 2013

Tryllekort

Idag har jag för första gången provat på att göra ett "tryllekort". Inne hos stampartic hittade jag en bra beskrivning som jag följde.

Jag använde vitt cardstock och ett papper från reprint. Såg nu att texten inne i kortet sitter lite snett, nåja så kan det gå :-)


Jag gjorde egna blommor av mönsterpappret då jag inte hade några andra blommor som passade.



Efter några projekt ser nu skrivbordet ut såhär, orkar inte ta tag i det nu för nu ska vi grilla och njuta av det fina vädret.

Kram!

fredag 23 augusti 2013

ATC

Inne hos En liten butik har de denna vecka ATC-tema och ordnar samtidigt en swapp som jag ville hoppa på.
Temat ska vara "Bevingad" så då gjorde jag en bakgrund med uppstämplade fjärilar. Sedan delade jag pappret i 6 delar och embossade kanterna. Mistade sedan korten med guldmist innan jag klistrade upp dem på svart cardstock.
Skrev ut text från datorn som jag klippte isär och satte fast med 3d-kuddar.


Ha en skön helg!

onsdag 21 augusti 2013

Guldlock

Månadens utmaning i Inkidos blogg är att tolka Ulrikas aka Lillblommans skiss, det var jag ju tvungen att göra eftersom hennes skisser är så inspirerande.
Jag hade som tur var väldigt passande papper med stjärnor på som matchade Josefins rosa solhatt med stjärnor på, Candy Stars från Candy Tree. Sedan kompletterade jag med pappret Beautiful pink från Beautiful Memories där jag använde både fram- och baksida.




Kram!

söndag 18 augusti 2013

Åreskutan

En av utmaningarna i Scrap-Perras sommartävling är att göra en monokromatisk sida. Vet inte om jag har gjort rätt men utgick från vit cardstock som jag mistade med svart dylusion mist genom en chevron mask.
Sedan tog jag metallic akrylfärg i en  mörkgrå nyans genom en annan stencil. Från mitt tävlingskit tog jag ett mörkgrått papper som bakgrund till fotot. både bakom och framför detta lade jag ostduk som jag färgat mörkgrå/svart. Fäste två fjärilar som jag chalkat gråsvarta och satte dit min rubrik som jag stansat ut i svart foam. Stänkte lite svart acrylic ink också.




fredag 9 augusti 2013

Mitt namn

Det var länge sedan jag visade något av det jag har gjort till bloggen artformyself.com så nu tänkte jag visa min tolkning av augustis tema som är -Mitt namn.

Jag valde att göra en sida där jag berättade om vad namnet Cecilia betyder och var det kommer ifrån.
Den blev så här;

Jag hittade en bild med musikens skyddshelgon Sankta Cecilia och valde färger på uppslaget efter den.
Gå in på bloggen och inspireras av alla olika tolkningar och gör en egen som du länkar till, vore jättekul att se.

Ha en skön helg!