lördag 13 juli 2013

Ett uppslag

Det är inte ofta jag gör ett helt uppslag när jag scrappar men en av utmaningarna i Scrap-Perras sommartävling är att göra just det. Jag valde att inte använda några mönsterpapper utan använde en Neocolor II-krita och washitejp samt doodlade med svart penna . Lade till blommor, en charm, stämplade lite och satte en rubrik. Ville inte ha med för mycket eftersom det var så många foton med på uppslaget.

Jag valde ut bilder från min tid i Afghanistan, jag arbetade där nästan 8 månader 2007 vilket verkligen gav minnen för livet. Det var så svårt att välja ut bilder eftersom jag har ett par tusen :-)
Fotot på termometern ville jag verkligen ha med för att på midsommardagen visade den 46,9 grader- i skuggan! Då brände det rejält i ansiktet när man gick ut eftersom luftfuktigheten är 0 %.
Redan i maj var allt gräs brunt, det kom en liten regnskur under mina 8 månader där (sommarhalvåret) så snacka om att det är torrt. Jag är så imponerad över hur människorna överlever där för på vintern kommer mycket snö och temperaturer ner mot -15 till -20 grader.
En dag när jag låg och solade på lunchrasten böjde sig skalmen på glasögonen pga värmen- helt otroligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar